martes, 30 de octubre de 2012

Dan Voiculescu a DEZVĂLUIT luni seară noul său plan de SUSPENDARE a lui Traian Băsescu.



Dan Voiculescu a DEZVĂLUIT luni seară noul său plan de SUSPENDARE a lui Traian Băsescu. Vezi pe cat vrea REFERENDUMUL de DEMITERE





Fondatorul PC, Dan Voiculescu, a declarat luni seara, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3, că preşedintele Traian Băsescu trebuie să fie din nou suspendat, "de aşa manieră încât atunci când mergem la vot pe 9 decembrie pentru alegerile parlamentare să avem şi referendumul" de demitere, relatează HotNews.
Potrivit lui Voiculescu, preşedintele trebuie din nou suspendat pentru că, după alegeri, există "pericolul" ca Traian Băsescu să nu-l numească pe Victor Ponta premier şi să nominalizeze un alt membru USL "care nu va fi decât unealta lui pentru distrugerea USL-ului".

"Data de 10 decembrie să fie ziua în care Traian Băsescu nu mai e preşedintele României. Sigur că acest lucru nu depinde numai de mine. Cum în 2007 a depins de români, cum în 2012 a depins de Europa şi de interesele străine României, eu cred că 9 decembrie poate fi ziua în care românii, mergând la vot să-şi aleagă parlamentarii, să poată să voteze pentru demiterea lui Traian Băsescu", a declarat preşedintele de onoare al Partidului Conservator la emisiunea lui Mihai Gâdea.

Voiculescu a subliniat că aceasta este opinia sa personală, şi nu a USL, iar "din păcate, factorul politic este cel care hotărăşte". "Spun din păcate pentru că eu cred că modul în care el a fost suspendat anul acesta, intervenţia externă în România - şi mă refer la faptul că oameni care practic nu au un cuvânt de spus în voinţa poporului român au intervenit brutal şi au schimbat voinţa a 7,5 milioane de români, lucru dureros", a spus el.

"Eu când spun că trebuie (suspendat din nou preşedintele, n.r.) mă refer la pericolul pe care eu îl văd ca după alegerile parlamentare USL să aibă 58-62% din voturi, iar Traian Băsescu să nu-l nominalizeze pe Victor Ponta ca prim-ministru. Mai văd, din păcate, oportunismul politicienilor români, care se va manifesta. Haideţi să ne închipuim că suntem în data de 10 decembrie. Câştigă USL cu circa 60%, iar, conform Constituţiei, preşedintele are dreptul, după consultări cu partidele, să numească premier de la partidul sau alianţa politică care a câştigat alegerile. Şi el, din câte îl cunosc, va nominaliza un membru USL care nu va fi decât unealta lui pentru distrugerea USL-ului", a arătat Voiculescu.

Fuente: http://www.prensaescrita.com/adiario.php?codigo=EUR&pagina=http://www.romanialibera.ro